gitar

Vill ni engagera mig som musiker i något sammanhang? Hör av er!

Still Beating

Tillsammans med musikerna i Unit (eller delar av), ibland förstärkta av Niklas Bjarnehäll, framför jag mina egna instrumentala kompositioner. Vi spelar med fördel både elektriskt och akustiskt och passar på musik- och kulturföreningar samt jazzklubbar och liknande.

All You Need is Love

Tillsammans med pianisten Niklas Bjarnehäll tolkar jag Beatles. Programmet lämpar sig väl för kyrkor och liknande lokaler med konsertpublik. Artikel i Sydöstran juli 2019

musician 1a

Orden & tonerna

Efter en stor hjärtinfarkt med efterföljande hjärtstillestånd 2013 ställde jag mig frågorna: Vem är jag? och Vad vill jag? Det var plötsligt allt viktigare att lyssna på min inre röst och fokusera på vad jag verkligen ville göra. De efterföljande åren tog jag tag i mitt låtskrivande med sikte på en skivinspelning, samtidigt som jag fortsatte att ägna mig åt skönlitterärt skrivande. Tidigare hade jag trott att jag var tvungen att välja antingen orden eller tonerna, men allt tydligare insåg jag att skulle acceptera och förena dessa båda sidor av mig själv.

Föreställningen Orden & tonerna belyser att de flesta människor har både rötter och fötter, att de, med andra ord, både är nyfikna på det nya och obekanta samtidigt som de vill känna förankring i någon form av tradition. Föreställningen lyfter även fram vikten av acceptans (och bejakande) av den man är, av sina egna förutsättningar såväl som av sina drömmar. Det vill säga att hitta sig själv bortom förenklande kategoriseringar.

Som på skivan Still Beating varvas mina kompositioner och några covers med uppläsningar ur min skönlitterära produktion och reflektioner kring min väg till acceptans mellan orden och tonerna i mitt liv. Jag lyfter även fram att vi alla, trots medfödda ramar, har möjlighet att lära nytt och utvecklas.

Målgrupp: bibliotek, bygdegårdar, musikföreningar, kaféer, skolor, äldreboenden, sjukhus, restauranger, musikföreningar, kyrkor m.m.

Föreställningen kan anpassas vad gäller inriktning, antal musiker och pris. För bibliotek och liknande har vi en nedbantad akustisk version av föreställningen.

Musiker

Patric Eghammer – elgitarr

Niclas Höglind – elgitarr, ak. gitarr

Kristofer Johansson – trummor

Jonas Castell – kontrabas, elbas

Niklas Bjarnehäll – piano

Unit är Musik i Blekinges egen ensemble. Ibland är de förstärkta av basisten Jonas Castell. Tyngdpunkten ligger på jazz och annan improviserad musik. Gruppen har under 20 år hunnit göra mer än 2500 konserter och clinics, turnerat och samarbetat med större delen av den svenska jazzeliten och en lång rad internationella artister som t ex Gary Thomas, Maucha Adnet och Tim Hagans.

Niklas Bjarnehäll Bjarnehäll studerade piano på Musikhögskolan i Malmö och på Sibeliusakademin åren 1992-96. Han har spelat med Sandviken Big Band samt i norsk -svenska gruppen Trio Askeladd. Han har turnerat i Ryssland, Kina och Brasilien samt samarbetat med artister som Georgie Fame, Rob McConnell, Svante Turesson, Ray Anderson, Jan Allan, Magno Alexandre m.fl. Sedan 2009 ägnar sig Bjarnehäll åt brasiliansk musik i DUOJBrazil samt som solopianist. Han hämtar i sitt komponerande influenser från klassisk musik samt folkmusik från Brasilien och Afrika.