Jag älskar att bygga elgitarrer (när jag har tid och ro). Alla moment görs för hand och med hjälp av enkla, traditionella maskiner. De gitarrer jag byggt hittills är Stratocaster- och Telecaster-kloner. För att skapa ett instrument som är skönt att spela på och låter bra, utgår jag från mina preferenser som gitarrist.

Min verkstad är belägen i mitt hem i Persmåla, arton kilometer norr om Karlskrona. Den gröna (British Racing Green) telen har jag byggt åt Micke Strömqvist (tidigare Donnez). Lönnen till halsen är tagen från vår egen tomt. Huvudet är vänster och stallmicken är vänd åt “fel” håll. Detta var Mickes idé. Han hade en hypotes om att ljudet skulle bli twangigare och bättre balanserat. Och det blev det! Den fiestaröda stratan har jag byggt åt Bitte Appelqvist. I ett meddelande till mig skrev han efter att ha testat gitarren: “Nu förstår jag varför jag inte fastnat för strattor!! Jag har inte fått tag i den rätta. Men NU har jag det!!! Den är helt fantastiskt perfekt. Ljud, spelkänsla, vibb allt får 5/5❤️❤️❤️❤️“.

Så här skriver Micke Strömqvist om sin Eghammer-tele: “Mycket välbyggd gitarr in i minsta detalj! Tillsammans funderade vi på de speciella specarna med reversed headstock och stallmick som visade sig bli riktigt coolt. En unik, twangig British Racing Green rocker.”