gitar

All You Need is Love

Tillsammans med pianisten Niklas Bjarnehäll tolkar jag Beatles. Programmet lämpar sig väl för kyrkor och liknande lokaler med konsertpublik.

Livestreamat framträdande på Scenkanalen Musik i Blekinge, 12 juli 2021.

Artikel i Sydöstran juli 2019

Niklas Bjarnehäll  studerade piano på Musikhögskolan i Malmö och på Sibeliusakademin åren 1992-96. Han har spelat med Sandviken Big Band samt i norsk -svenska gruppen Trio Askeladd. Han har turnerat i Ryssland, Kina och Brasilien samt samarbetat med artister som Georgie Fame, Rob McConnell, Svante Turesson, Ray Anderson, Jan Allan, Magno Alexandre m.fl. Sedan 2009 ägnar sig Bjarnehäll åt brasiliansk musik i DUOJBrazil samt som solopianist. Han hämtar i sitt komponerande influenser från klassisk musik samt folkmusik från Brasilien och Afrika.

musician 1a

Hem till Holjekroken

Föreställningen är en musikaliskt/litterär tidsresa till 70-talet och första halvan av åttiotalet. Patrics egen musik varvas med minnesfragment från nya boken Hem till Holjekroken. Jag framträder tillsammans med Musik i Blekinges ensemble Unit.

Livestreamat framträdande på Scenkanalen, Musik i Blekinge, 2020.

Presentationsfilm HÄR!.

Unit

Målgrupp: bibliotek, musikföreningar, kaféer, restauranger, skolor, äldreboenden, musikföreningar m.m.

Föreställningen kan anpassas vad gäller inriktning, antal musiker och pris. För bibliotek och liknande har vi en nedbantad akustisk version av föreställningen.

Unit är Musik i Blekinges egen ensemble och består av Niclas Höglind och Kristofer Johanson. Ofta är de förstärkta av basisten Jonas Castell. Tyngdpunkten ligger på jazz och annan improviserad musik. Gruppen har under 20 år hunnit göra mer än 2500 konserter och clinics, turnerat och samarbetat med större delen av den svenska jazzeliten och en lång rad internationella artister som t ex Gary Thomas, Maucha Adnet och Tim Hagans.