gitar

Patric håller låda (och knäpper på den)

Programmet Patric håller låda är en musikalisk tidsresa med gitarren i centrum. Jag framför musik från renässansen fram till våra dagar, från tidig lutmusik transkriberad till gitarr till egna arr av senaste popmusik. Som titeln antyder blir det stycken både från den nylonsträngande, klassiska repertoaren (Sor, Tarrega m.fl.), samt olika sorters musik för stålsträngad gitarr. Det kåserande pratet mellan styckena handlar om gitarrens roll i musikhistorien varvat med personliga reflektioner. Programmet passar i kyrkor, på kammarmusikkonserter, äldreboenden, skolor, bibliotek, bygdegårdar och liknande. Gitarren är ju ett ganska ljudsvagt instrument och lämpar sig allra bäst i mindre lokaler. Men med hjälp av högtalarförstärkning går det även bra i större lokaler med publik som inte är knäpptyst lyssnande.

Lyssna när jag spelar akustisk gitarr HÄR! Live Scenkanalen Musik i Blekinge. HÄR spelar jag Cavatina på klassisk gitarr.

All You Need is Love

Tillsammans med pianisten Niklas Bjarnehäll tolkar jag Beatles. Programmet lämpar sig väl för kyrkor och liknande lokaler med konsertpublik.

Livestreamat framträdande på Scenkanalen Musik i Blekinge, 12 juli 2021.

Artikel i Sydöstran juli 2019

Niklas Bjarnehäll  studerade piano på Musikhögskolan i Malmö och på Sibeliusakademin åren 1992-96. Han har spelat med Sandviken Big Band samt i norsk -svenska gruppen Trio Askeladd. Han har turnerat i Ryssland, Kina och Brasilien samt samarbetat med artister som Georgie Fame, Rob McConnell, Svante Turesson, Ray Anderson, Jan Allan, Magno Alexandre m.fl. Sedan 2009 ägnar sig Bjarnehäll åt brasiliansk musik i DUOJBrazil samt som solopianist. Han hämtar i sitt komponerande influenser från klassisk musik samt folkmusik från Brasilien och Afrika.

musician 1a

Hem till Holjekroken

Föreställningen är en musikaliskt/litterär tidsresa till 70-talet och första halvan av åttiotalet. Patrics egen musik varvas med minnesfragment från nya boken Hem till Holjekroken. Jag framträder tillsammans med Musik i Blekinges ensemble Unit.

Livestreamat framträdande på Scenkanalen, Musik i Blekinge, 2020.

Unit

Målgrupp: bibliotek, musikföreningar, kaféer, restauranger, skolor, äldreboenden, musikföreningar m.m.

Föreställningen kan anpassas vad gäller inriktning, antal musiker och pris. För bibliotek och liknande har vi en nedbantad akustisk version av föreställningen.

Unit är Musik i Blekinges egen ensemble och består av Niclas Höglind och Kristofer Johanson. Ofta är de förstärkta av basisten Jonas Castell. Tyngdpunkten ligger på jazz och annan improviserad musik. Gruppen har under 20 år hunnit göra mer än 2500 konserter och clinics, turnerat och samarbetat med större delen av den svenska jazzeliten och en lång rad internationella artister som t ex Gary Thomas, Maucha Adnet och Tim Hagans.