Still Beating (CD)

Nu finns skivan digitalt på Spotify.

Den fysiska skiva går fint att beställa direkt från mig. Priset blir då 100 kr plus 18 kr porto. Sänd mig ett meddelande med din adress och gör en swish.

Om låtarna:

Still Beating (2015). Efter en stor hjärtinfarkt och medföljande hjärtstillestånd 2013 fick jag låna min brors hus i Södra Mellby för återhämtning. Det var i maj och jag satt i trädgården med brors akustiska gitarr. A-delens tema kom till mig och jag kände lycka över att hjärtat slog igen och av att tonerna på nytt berörde mig. B-delen värktes fram långt senare.

Soundcheck (2009). Kom till på Föreningsgatan i Malmö när jag satt och utforskade lydisk tonalitet. Jag såg en utomhusscen framför mig där ett jazzband soundcheckar. Låten speglar min längtan efter ett lyriskt jazzflöde, efter att kunna beröra på djupet med ett solo. Den står också för det oväntade i vardagen, en plötslig glimt av något.

Både och (2015) började som en fingerpickingidé. Jag hade bevistat en clinic och efterföljande konsert med Emil Ernebro och var full av inspiration. Både country och jazz. En låt med både rötter och fötter, för att anspela på socialantropologen Thomas Hylland Eriksen.

På väg (2014). Musik som jag tycker passar i en bilstereo. Tungt lir och stadig rytm. En resa mot något nytt har just inletts eller så är man på väg hem. A-delen blev klar först. Jag kämpade till och från under en längre period med att hitta en passande B-del. Men delarna passade inte ihop och mina försök blev överarbetade. Efter ett tag tänkte jag om, tänkte enklare. B-delen inleds med samma två toner som A-delen, men ackorden förändras.

Farväl (2015). Elegi. Någonting saknas och sörjs. Texten är mitt första fullföljda försök. B-delen sökte upp mig under en period som ett envist motiv varje gång jag tog upp gitarren. A-delen fick jag snarare krysta fram. Hade Max Schultz vackra ”Another Day” i bakhuvudet, där temat baseras på treklanger. Samtidigt ville jag utforska klanger där strängar tillåts ljuda samman i skönt skavande dissonanser.

Lyssna på Spotify

Still Beating från releasen 2 feb.